Always on, zelfs in tijden van crisis

Ook wij voelen stilaan de gigantische impact die het Covid-19 virus met zich meebrengt. Als communicatiebureau dat nauw verbonden is met het wel en wee van onze klanten, buigen wij mee in de richting die 99% van onze klanten heeft genomen: we gaan in lockdown en sluiten tijdelijk het kantoor tot 6 april.

Een mental lockdown is evenwel aan ons niet besteed. Zoals steeds adviseerden  we onze klanten om actief te blijven communiceren in deze moeilijke weken. Je wil toch niet dat je klanten of prospecten je niet meer zien of vinden op een moment dat ze nog meer online zijn als voorheen?

Daarom geven we graag nog wat tips mee om de dagen tijdens Corona goed door te komen en erna snel terug de draad te kunnen oppikken.

Blijf online en kies voor always on awareness

Feit: we zien markante dalingen in organisch zoekverkeer naar websites in de meeste sectoren. Wil dat zeggen dat je ook je Adwords budget helemaal moet dichtzetten? Nee!

We verlagen budgetten voor Search Engine Advertising en werken met een beperkt budget verder aan de bekendheid van merken en producten, always on awareness in ons jargon. En bij dalende kosten per klik en conversie is dat een goeie zaak!  De trafiek op nieuwssites is enorm momenteel en mensen consumeren nog steeds informatie en zien nog banner ads. Mensen blijven online, alleen is hun zoekpatroon verschoven. Door de lockdown gaan mensen sommige producten net meer online bestellen. Zo merken we voor sommige klanten net een toename in online bestellingen. De horeca gaat ook creatief om met de coronacrisis door zwaar in te zetten op online bestellingen en afhalingen. Waarom jij niet?

always on online marketing webshop

Rijd je niet vast in het hier en nu

Gebruik de tijd die je nu hebt om te leren. Waarop was je zaak niet voorbereid? Hoe goed zit je thuiswerkcultuur ineen? Wat met productielijnen en overstock? Breng de relevante zaken voor jou in kaart, nu de kennis nog vers is en denk na over hoe je je zaak tegen die factoren in de (hopelijk niet nabije) toekomst kan wapenen.

Afbeeldingsresultaat voor telewerken

Blijf praten met je medewerkers

We werken in afzondering (of we werken niet meer) en dan is verbinding moeilijk. Net nu echter hebben je medewerkers heel veel nood aan contact door communicatie, want de informatie verandert snel. Ook al heb je niet meteen al de antwoorden, communiceren dat je ermee bezig bent kan al heel veel doen. Houd de lijnen kort, je medewerkers zullen je achteraf alleen maar dankbaar zijn. En je hebt de kans om eruit te springen als begripvolle en betrokken werkgever. Goed voor je employer branding!

 

Spot opportuniteiten

Maak gebruik van de tijd die je hebt door te brainstormen. Wou je al langer een webshop uitrollen of je bestaande leveropties herbekijken? Breng dan in kaart wat je daarvoor nodig hebt, vb. welke items geschikt zijn om online te verkopen, welk type levering wil je aanbieden, met welke partner wil je in zee gaan om te kunnen leveren, doe je ook zondagslevering, wat is de impact voor je personeel en wat moet je voorzien in het arbeidscontract, etc. Met die voorsprong maak jij straks misschien het verschil!

 

Deel je dag eens anders in

Thuiswerk is meestal een kopie van het 9 to 5 schema op kantoor, maar dat hoeft het niet te zijn. Het gedragspatroon van de/je consument is vandaag ook anders dan pakweg 5-10 jaar geleden. Zoek naar een goed evenwicht tussen het cateren van je klanten en self care. Een rondje sport, een siësta na de lunch of je pauze gebruiken voor wat extra speeltijd met de kids? Je gezondheid in lichaam en geest kan er alleen maar gebaat mee zijn. En je klant uiteindelijk ook.

 

Registreer je bedrijf op wijkomenterug.be

Daar kan je als KMO of kleine handelaar je zaak registreren en de klanten een bon laten kopen die ze dan later – na Corona – komen inwisselen bij jou.

 

Darwin zei het al: survival of the fittest. Kunnen inspelen op je omgeving die (plots) verandert, dat geeft je de grootste overlevingskans. In de bedrijfswereld is dat niet anders.

Om onze klanten te steunen, blijven we bereikbaar. Dringende vragen kan je stellen aan nickolas@media-architect.be en waar mogelijk, zoeken we naar een gepaste oplossing.

Samen staan we sterk(er dan we denken). Houd het gezond en tot snel!

Meer weten, contacteer ons!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder