Google Shoppable Image Ads: nog makkelijker shoppen

Met de Shoppable Image Ads krijg je als retailer weer een nieuwe manier om je producten onder de aandacht te brengen en je producten te verkopen. Dit nieuwe formaat zal meerdere van je producten highlighten en tussen de afbeeldingen in Google staan. Een beetje vergelijkbaar met de shoppable pins die je misschien al kent van Pinterest. Zo weet je meteen waar Google waarschijnlijk de mosterd heeft gehaald.

 

 

Ontdekken, klikken, kopen

De advertenties tussen de afbeeldingen in Google zullen zeker en vast opvallen want ze worden voorzien van een ‘sponsored’ label en ook een prijskaartje is voorzien. Ga je met je muis over dit prijskaartje, dan krijg je meteen de prijzen van de producten te zien. Klik je vervolgens op de prijs dan word je meteen doorgestuurd naar de website van de retailer.

In aanvulling van de Shoppable Image Ads, pakt Google trouwens ook uit met Showcase Shopping Ads. Deze blokjes bestonden al, maar zullen nu niet enkel in de gewone resultaten, maar ook tussen de images getoond kunnen worden.

 

 

 

Waarom zijn Shoppable Image Ads wat voor jou?

Je zou ervan versteld staan hoeveel mensen Google Images gebruiken. Heel wat consumenten zoeken liever op foto’s dan op tekst. Wel, deze consumenten kun je dus heel makkelijk bereiken met deze advertenties. Je bereikt mensen die visueel ingesteld zijn of zaken herkennen op basis van de afbeelding. Zij krijgen immers de traditionele Adwords amper of niet te zien. Google meldt dat volgens een recent onderzoek, maar liefst 50% van de shoppers heeft aangegeven dat ze door afbeeldingen aangezet worden tot een aankoop. Dit nieuwe formaat zou ook ideaal zijn om shoppers te bereiken die nog in de ‘inspirationele fase’ zitten en zich aan het oriënteren zijn. Op deze manier wapent Google zich ook tegen de sociale media, die ook meer en meer shopping mogelijkheden aanbieden en tot op heden beter geplaatst waren om inspiratie te bieden.

 

 

Meer weten over de Shoppable Image Ads in Google images?

Momenteel wordt er nog op beperkte schaal getest met de Shoppable Image Ads van Google, maar ongetwijfeld volgt de uitrol binnenkort.

Wil je alles weten over de mogelijkheden om jouw producten in Google en/of de sociale media in de picture te plaatsen? Wij bij Media-Architect volgen alvast de laatste nieuwe ontwikkelingen op de voet en zorgen ervoor dat we de relevante zaken voor onze klanten er tussenuit filteren. Wil jij samen met ons eens bekijken welke mogelijkheden voor jouw onderneming het verschil kunnen maken? Contacteer ons!

Meer weten, contacteer ons!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder