Hoe verbeter ik mijn Facebookpagina als KMO?

De Facebookpagina van je KMO upgraden? Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Stel je product of diensten voor op je Facebookpagina

Afhankelijk van het sjabloon van je Facebookpagina, kan je je diensten of producten toevoegen. Bepaal eerst welk sjabloon je wil. Dat doe je door via je pagina naar Instellingen te gaan en dan te kiezen voor Sjablonen & Tabbladen. Je hebt er verschillende waaruit je kan kiezen.

Bewerk je Sjablonen op je Facebook bedrijfspagina

Eenmaal gekozen, kan je extra informatie over je bedrijf toevoegen. Verkoop je producten via een e-shop? Voeg dan ook zeker je BTW-nummer toe.

 

2. Post regelmatig en volg de 5/3/2 regel

Een Facebookpagina zonder berichten op straalt niet meteen vertrouwen uit. Weet je niet altijd wat te posten? Dan kan je de 5/3/2 regel volgen. Op 10 posts gaan er:

  • 5 naar content van derden. Heeft een van je leveranciers een leuk artikel geschreven? Repost hun bericht of artikel op jouw pagina en vermeld hun naam. Zo creëer je met minimum inspanning een wisselwerking die meer mensen naar je pagina trekt.
  • 3 naar berichten over je eigen product of diensten. Is je gamma uitgebreid, zijn er stockdagen, heb je een nieuwe showroom? Vertel erover, zonder al te commercieel te worden. Wees relevant, dan vinden je bezoekers vanzelf hun weg naar je website of winkel.
  • 2 naar een blik achter de schermen. Een teambuilding, een nieuwe medewerker of je team in de kijker, 15 jaar bestaan, … Toon je volgers en nieuwe klanten het gezicht van je bedrijf. Mensen kopen nog altijd het liefste bij… mensen!

 

Het belangrijkste is regelmaat. Liever 1 post per week, elke week dan 2 maanden niks en dan overkill.

 

3. Zorg voor correlatie tussen je website en je socialmediakanalen

Staat er een actie op je website? Neem die dan ook mee op je Facebookpagina, vb. in je headerbeeld. Is ze afgelopen, haal ze dan ook weer overal weg. Gebruik ook dezelfde afbeelding, dat versterkt de herkenbaarheid voor je bezoekers. Nog een tip: pin de post over je actie vast – zo blijft je bericht bovenaan staan (ook wanneer er andere berichten bijkomen) en springt je actie langere tijd in het oog.

Zorg voor congruentie tussen je website en je sociale kanalen

4. Interageer!

Engagement of interactie tussen je posts en je klanten/volgers is een belangrijk doel. Je wil van je gebruikers namelijk echte ambassadeurs maken, die overtuigd zijn van je product en hun omgeving beïnvloeden – influencers, quoi.

Met een community ben je goed op weg om dat doel te bereiken. Let daarom in de copy op interactieve zinnen (vb. stel een vraag) of kies voor quotes die het beeld bij je post op je Facebookpagina versterken. Ook een poll opzetten en snel reageren op berichten die binnenkomen, verstevigen die band.

Je kan voor die laatste trouwens de Facebook badge ‘zeer ontvankelijk voor berichten’ ontvangen als je reactietijd per bericht minder dan 15 minuten is en als je op minstens 90% van je berichten reageert. Challenge accepted?

 

5. Verhoog je brand awareness via advertenties

De posts die je uit de tips hierboven op je Facebookpagina plaatst, zijn enkel zichtbaar voor jezelf en de volgers/vrienden van je bedrijfspagina. Wil je een grotere doelgroep aanspreken, dan gaat dat via Facebook Business Manager, oftewel het advertentiekanaal van Facebook. Afhankelijk van je doel, kan je heel gericht nieuwe mensen/potentiële klanten bereiken op locatie, demografie, interesses, etc.

Met relatief kleine budgetten kan je zo je online zichtbaarheid groots aanpakken. Op naar die 1000 volgers!

Facebook business manager ads voor de bedrijfspagina van je KMO

De Facebookpagina van je KMO upgraden kan op veel meer manieren dan enkel deze 5. Houd onze blog in de gaten voor extra tips!


Liever geen stress over je social media? Vul hieronder je vraag in, we komen snel bij je terug.

Meer weten, contacteer ons!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder