Shoppen op Instagram nog makkelijker gemaakt

Ken je het gevoel? Een tof product gespot op Instagram dat je onmiddellijk wil aanschaffen. In een ver verleden moest je je browser openen om het te kunnen kopen, recenter kon het ook via een link in Instagram naar de webshop van de aanbieder en nu is het – voorlopig enkel de Verenigde Staten – mogelijk om vanuit Instagram zelf producten te kopen. Het social media kanaal waagt zich dus zelf aan e-commerce: een revolutie.

 

Wat is Checkout for Instagram juist?

Met meer dan een miljard gebruikers is Instagram huge en reken maar dat deze nieuwigheid van Instagram een impact op e-commerce gaat hebben. Nu is het wel zo dat het momenteel nog maar om een proefversie gaat waarbij grote bedrijven als Nike, Dior, Adidas en nog enkele anderen ermee aan het experimenteren zijn. Of deze feature gaat overwaaien naar Europa en breder opengetrokken gaat worden is nog maar de vraag, maar wij zijn er alvast van overtuigd. Je kunt er dus maar beter op anticiperen.

In principe werkt Checkout for Instagram zoals een ‘traditionele’ e-shop. Je klikt op een product en plaatst het in je winkelwagentje waarna je kunt afrekenen. Uiteraard doen ze er bij Instagram, overigens van dezelfde eigenaars als Facebook en WhatsApp, er alles aan om je shopping experience zo makkelijk mogelijk te maken. Ook de verzending wordt dus netjes geregeld. En wees gerust, de producten die je via Instagram zelf kunt kopen, springen onmiddellijk in het oog!

 

What’s in it for me?

We herhalen het nog eens: voorlopig is het toekomstmuziek, maar dat deze nieuwe feature in bepaalde sectoren heel wat mogelijkheden biedt, staat als een paal boven water. We zetten even enkele belangrijke pluspunten op een rijtje:

  • Online shoppen was nog nooit zo makkelijk: Social media zijn hot en onmisbaar in het dagelijkse leven. Door rechtstreeks shoppen via Instagram mogelijk te maken, verlaag je de drempel, wat ongetwijfeld voor een stijgende verkoop zorgt.
  • Exclusieve producten voor volgers: Door regelmatig exclusieve producten op je tijdlijn te droppen, kunnen je trouwe volgers deze als eerste spotten én kopen.
  • Nog beter influencer inzetten: Reken maar dat onmiddellijk kunnen shoppen het inzetten van influencers nog rendabeler maakt. Bovendien kun je dit perfect meten.

Het zijn maar enkele van de enorme mogelijkheden die deze nieuwe feature biedt. Wil dit zeggen dat je alle eieren in het mandje van Instagram moet leggen en niet meer moet investeren in een eigen webshop en aanwezigheid online? Nee, dat is te kort door de bocht. Je eigen kanalen blijven minstens even belangrijk, alleen daar kun je je volledige merkbeleving tot zijn recht laten komen. Bovendien wil jij afhankelijk zijn van een ander bedrijf?

 

 

Wat kost dat?

We houden natuurlijk de vinger aan de pols, maar momenteel heerst over de exacte fee nog onduidelijkheid. Niet onlogisch, aangezien de feature nog in testfase zit. Meer dan waarschijnlijk zal Instagram een fee per transactie gaan aanrekenen. Betalingen zullen trouwens uitgevoerd kunnen worden met de reguliere credit cards.

 

Meer weten over Checkout for Instagram?

Wil je meer weten over Checkout for Instagram, de mogelijkheden die social media je bieden om je zaak en/of verkoop te boosten of wil je je digitale strategie eens laten analyseren? Bij Media-Architect zijn we thuis in deze nieuwe features en helpen we je graag op weg. Contacteer ons en we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Meer weten, contacteer ons!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder