Op duurzame inspiratiereis met UNIZO

Als communicatiebureau is het belangrijk om niet alleen impact te maken met de communicatie van onze klanten, maar om ook rekening te houden met de impact op de planeet. Daarom trokken Sacha en Kelly deze maand op inspiratiereis naar Berlijn om zich te verdiepen in duurzaamheid en circulair ondernemen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Op Inspiratiereis met UNIZO

Berlijn staat bekend om haar innovatieve bedrijven en plaatsen. Tijdens deze inspiratiereis van UNIZO namen de Stéphane en Jolien van UNIZO Sacha en Kelly op sleeptouw door de stad. Het doel? Hen onderdompelen in de circulaire wereld. Zo konden ze expertise op doen en bijleren op het vlak van duurzaamheid. Deze inzichten kan Media-Architect intern toepassen en vertalen in de communicatie van onze klanten, maar vooral ook gewoon het dagdagelijks leven.

Samenwerking is de toekomst

In de circulaire economie staan bedrijven er niet alleen voor. Het was inspirerend om te zien hoe B2B en B2C-netwerken de basis vormen voor zowel circulaire start-ups als gevestigde bedrijven in verschillende sectoren. Samenwerking krijgt er een centrale rol waardoor investeringen in dure infrastructuur, zoals een 3D-printer door bedrijven, gedeeld kunnen worden

Berlijn Duurzaamheid Media-Architect
Berlijn Duurzaamheid Media-Architect
Berlijn Duurzaamheid Media-Architect

EUREF-campus als duurzame hub

Tijdens de reis bezochten Sacha en Kelly de EUREF-campus, een plek van de toekomst. Hier werken, onderzoeken en studeren meer dan 5.000 mensen in meer dan 150 bedrijven, instellingen en start-ups op het gebied van energie, mobiliteit en duurzaamheid. De campus werd gebouwd rondom een oude gascentrale en dient nu als centrum voor energiewetenschap, -productie en -toepassingen. De energietransitie wordt er uitgetest op kleinere schaal, om vervolgens uit te rollen naar districts- en vervolgens stedelijk niveau. Daarnaast wordt er onderzocht hoe autobatterijen een tweede leven kunnen krijgen.

Berlijn Duurzaamheid Media-Architect
Berlijn Duurzaamheid Media-Architect
Berlijn Duurzaamheid Beer Bier Media-Architect

Het werd een week vol inspiratie, heerlijk vegan & vegetarisch eten en boeiende gesprekken met de andere deelnemers. We kijken er naar uit om een plan uit te werken waarmee we de lokale KMO kunnen inspireren om stappen te zetten richting duurzaamheid. Kleine stappen vooruit want er is geen weg terug.

Benieuwd hoe Media-Architect je kan bijstaan om je bedrijfsstrategie te vertalen naar een communicatiestrategie?

Meer weten, contacteer ons!

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder