Employer Branding

EMPLOYER BRANDING VOOR DE KMO

Employer Branding is één van de krachtigste rekruteringstools. Een goede Employer Branding strategie geeft jouw KMO een streepje voor in deze war for talent. Wil jij de juiste profielen aantrekken in jouw sector? Investeer dan op de juiste manier in je eigen medewerkers en verbeter je bedrijfscultuur.

Wat is employer branding?

Volgens de definitie is Employer Branding een manier om je bedrijfscultuur positief over te brengen op zowel potentiële als huidige werknemers. Onderzoek toont aan dat tevreden werknemers meer betrokken, loyaler, creatiever en productiever zijn. Dat zorgt ervoor dat je als bedrijf betere resultaten boekt en concurrentieel kan blijven op de markt.

Waarom employer branding nodig is voor jouw KMO

Goede werknemers vinden is één ding, ze behouden is iets totaal anders. Vandaag zijn je toekomstige werknemers op zoek naar meer dan een job. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Belgische werkzoekenden een goede klik met de bedrijfscultuur cruciaal vind om er aan de slag te gaan. Daarna volgt een goede woon-werkbalans, respect voor privézaken en fijnteamwork met collega’s.

De tijd van puur de jobinhoud in een vacature te delen is duidelijk voorbij. De toon die je in je vacatures hanteert, de info die je deelt over wie je KMO is en waar je voor staat: het vraagt voor een net iets andere aanpak. Met Media-Architect kies je voor een partner die jou op weg helpt naar een groter en kwaliteitsvol personeelsbestand.

Employer Branding met Media-Architect

De filosofie van Media-Architect is een 100% geïntegreerde communicatie-aanpak. Alleen zo kan je duurzaamheid opbouwen in de relaties met je leverancier, klanten, bezoekers en nieuwe collega’s. Dat geldt ook voor je Employer Branding. Zo…

 

  • Bespreken we met jou hoeveel en welke profielen er nodig zijn, zowel op korte termijn als lange termijn. Daarbij kijken we naar levensgebeurtenissen enerzijds (zwangerschap, pensioen,…) en de groei van je bedrijf anderzijds (hoeveel nieuwe jobprofielen zijn er nodig, welke departementen kunnen extra handen gebruiken,…)
  • Schetsen we je ideale kandidaat: wie is zij of hij, waar houden ze zich mee bezig, welke opleidingen moeten ze wel of niet hebben, wat met woon-werkafstand… Via een uitgebreide set vragen komen we tot een afgelijnd profiel.
  • Krijg je hulp bij het definiëren van een EVP – een Employer Value Proposition. Dat is de belofte die je maakt aan elke nieuwe collega die bij jou komt werken. In die belofte zitten pijlers vervat als waardering, bedrijfscultuur, verloning en sterktes. Die lijst is niet exclusief. Het doel is tot een waarheidsgetrouwe bedrijfsbelofte te komen die uniek is voor jouw manier van werken.
  • Kijken welke on-en offline kanalen nuttig zijn voor je vacatures. LinkedIn is het voor de hand liggende kanaal, maar als je doelgroep daar niet te vinden is, moet je daar ook niet zijn. Is dat wel het geval? Dan zorgen we dat je bedrijf visueel herkenbaar is. Dat geldt trouwens voor alle kanalen.
  • Maken we je bedrijf voor potentiële werknemers aantrekkelijk door je bedrijfssfeer en (visuele) identiteit duidelijk te maken met bijvoorbeeld een bedrijfsvideo die de flow en sfeer op de werkvloer duidelijk meegeeft.
  • Checken we de vacaturesectie op je website op inhoud en gebruiksvriendelijkheid. Bestaat die nog niet? Dan maken wij hem voor jou.
  • Schrijven we op basis van input die jij aanlevert, swingende vacatureteksten uit die mogelijke sollicitanten overtuigt om zich kandidaat te stelln.

 

Ook knap fotomateriaal, een avatar van jou als zaakvoerder (zoals voor onze klant Zowizoo) of een upgrade van je werkplek, winkel of kantoorruimte behoren tot de mogelijkheden.

Leg ook je bestaande medewerkers in de watten

Bestaande klanten mag je niet vergeten, want zij zijn de toekomstige ambassadeurs van je product of dienst. Hetzelfde geldt voor de medewerkers die er al zijn. Zij werken elke dag mee aan het uitdragen van je missie, visie en een fijne klantbeleving. Kortom, onontbeerlijke krachten voor een vlotte gang van zaken, zowel voor als achter de schermen. Zeker in een KMO.

Dat verdient af en toe een bloemetje. Ook daar kunnen we helpen. Bedank je collega’s met een goodiebag of zet een intern magazine op waarin medewerkers elkaars wel en wee kunnen lezen. Of waarom geen heus personeelsevent in de vorm van een incentive? Een medewerker die zich gewaardeerd voelt, is trots op zijn werkplek en kan vanzelf een uithangbord voor je zaak worden. Win-win!