Grafisch ontwerp

GRAFISCH ONTWERP DAT JOUW MERK DOET STRALEN

Als strategisch communicatiebureau vinden we het belangrijk dat je visuele branding bijdraagt aan de bedrijfsstrategie van jouw KMO. Daarom nemen we na een kick-off uitgebreid de tijd om je bedrijfsstrategie te vertalen naar een duidelijke communicatiestrategie. Eens de essentiële fundamenten gelegd zijn, beginnen we met de uitwerking van een brandbook voor jouw merk. Hierin brengen we je concept visueel tot leven in een duidelijk afgebakende branding. Dat brandbook is onze gouden gids als het om de creatie van jouw beelden gaat tijdens de uitrol van ons maandelijks partnership.

Een beeld communiceert meer dan duizend woorden, zeker als het doordacht is vormgegeven. Grafisch ontwerp, designwerk, of creatie met Photoshop – welke term je ook hanteert, een heldere visuele identiteit is onmisbaar voor impactvolle communicatie, zowel online als offline. Hieronder introduceren we jou aan de onmisbare bouwstenen voor jouw bedrijf.

EEN BRANDBOOK OP MAAT VAN JOUW ONDERNEMING

Een brandbook is een leidraad die de visuele identiteit van je onderneming bij elke vorm van communicatie in goede banen leidt. Van het logo en de typografie tot het kleurenpalet, alle aspecten komen aan bod. Geïnspireerd door jouw bedrijfsverhaal creëren we na onze strategische kick-off meeting een harmonieuze samensmelting van deze elementen en ontwikkelen we – waar toepasbaar – sjablonen. Of dit nu neerkomt op het finetunen van je bestaande identiteit of een volledige herpositionering, het resultaat is een unieke huisstijl die jouw merk kenmerkt.

Een consistente hantering van je huisstijl versterkt de herkenbaarheid van je merk. Het brandbook fungeert als jouw navigatie hierin. Door dit te delen met nieuwe teamleden, je webontwikkelaar, of je vaste drukwerkpartner, garandeer je uniformiteit. Kan jij wel een brandbook gebruiken?

Grafisch design voor online toepassingen

Naast gedrukte materialen en gepersonaliseerde items met je logo, speelt je online aanwezigheid een centrale rol. Hier kan je eveneens je merk tot leven brengen. Beelden op sociale media kan je voorzien van je logo of uitwerken volgens je herkenbare stijl.

In digitale advertenties op platforms zoals Google of Facebook, krijgen beelden een steeds prominentere plaats. Of het nu gaat om GIF’s, MP4’s, of HTML5-banners, verschillende formaten vergroten de kans dat het algoritme van Google je boodschap oppikt en toont aan je doelgroep.

“In een communicatiecampagne versterkt een pakkende visual je boodschap ontegensprekelijk.”

DESIGNTOOLS OP BASIS VAN ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE (AI)

Onze designers verdiepen zich maar al te graag in nieuwe tools. De nieuwste designtools op basis van AI zijn hen dus zeker niet ontgaan. Ze volgen alle ontwikkelingen van dichtbij op om zo met deze nieuwe technologieën een meerwaarde te creëren voor jouw KMO. Bekijk zeker enkele voorbeelden in onze blog.