Media

Planning, inkoop & advies

Een strategisch mediaplan dat scoort!  

Geslaagde communicatie staat of valt met een strategisch doordacht mediaplan. In het wilde weg communiceren kost je alleen maar geld en is weinig efficiënt. Als Antwerps communicatiebureau en mediaplanner bepalen we samen met jou de doelstellingen, de doelgroep en de boodschap. Vervolgens gieten we dit in een uitgewerkt mediaplan. Dit mediaplan wordt campagne per campagne herbekeken en aangepast aan de situatie, het medium en de doelstellingen. Zo gebruiken we  bijvoorbeeld andere kanalen, beelden en teksten in de soldenperiode, dan bij het voorstellen van een nieuwe collectie.  

Na het definiëren van de strategie, onderhandelen we met de mediagroepen en -centrales de scherpste tarieven. Zo halen we het maximale uit jouw communicatiebudget en elke geïnvesteerde euro.     

Voor elk onderdeel hebben we een specialist in huis die we kunnen inschakelen en die meedenkt met jouw noden en de verwachtingen helder krijgt. Zo maken we bijvoorbeeld een heel duidelijk onderscheid tussen een campagne die draait rond branding en meer actiegerichte communicatie. Dit verschil zal je ook merken aan de keuze van de mediakanalen, beelden en tekst. Een tijdrovend werkje, maar wel eentje dat dubbel en dik zijn vruchten afwerpt. Als klant hoef je hier dus helemaal geen tijd meer in te steken en kan je je focussen op je business. Wij nemen dit luik volledig van je over, investeren er tijd in en bouwen jouw campagne uit tot een succes. Dit doen we met alle plezier, en als klant kan je zo beroep doen op je persoonlijke mediaplanner.  

In onze media planning staat het behalen van resultaten centraal. We werken dan ook zeer doelgericht en evalueren voortdurend, in samenspraak met jou de campagne. Op die manier maken we voor jou het verschil.

Billboard

Onbewust, heel doeltreffend 

Mensen worden steeds mobieler en jammer genoeg brengen we ook steeds meer tijd door in de files. Laat billboard advertising nu net daar het verschil maken. Voetgangers, fietsers, treinreizigers en automobilisten: iedereen wordt geconfronteerd met billboards en wees maar zeker dat een doeltreffende boodschap blijft hangen. Billboards zijn 24/24 aanwezig in het straatbeeld en geven je boodschap de nodige zichtbaarheid, dag en nacht. Zowel tijdelijke als permanente billboards kunnen ingezet worden om jouw campagne optimaal over te brengen en ze geven een extra aan jouw mediaplan.  

Als marketing bureau zijn we thuis in outdoor advertising en zorgen we ervoor dat je je doelgroep bereikt. Elke dag opnieuw! Creatief wanneer het past en nodig is, maar altijd doeltreffend en in functie van het resultaat.  

Radio & TV

Tijdens het ontbijt, in de wagen, op het werk en in de zetel…

Sociale media en het internet mogen dan niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij, ook radio en tv zijn nog steeds veelvuldig aanwezig in ons leven. Vaak zorgen deze visuele en auditieve prikkels voor communicatie die raakt en bijblijft. Ze verdienen ongetwijfeld een plaatsje in je mediaplanning. Ga zelf maar eens na hoe vaak er nog nagepraat wordt over televisieprogramma’s en je in contact komt met radio.  

Radio staat garant voor actiegerichte communicatie en valt zowel regionaal als nationaal in te zetten. Op die manier wordt radioreclame voor elk budget haalbaar en kan je bouwen aan je merk. Daarnaast kan ook een televisiespot zowel nationaal als regionaal, de nodige weerklank geven aan je boodschap en bedrijf.  Bij het samenstellen van een mediaplan nemen we radio en televisie dan ook steeds mee in overweging.  

Naast bovenstaande kanalen geloven we als mediaplanner ook sterk in bioscoopreclame. Een medium waar heel wat mensen mee in aanraking komen als ze zich willen ontspannen en een avondje amuseren. Op zo een moment je merk, product of bedrijf op het netvlies brengen is uiterst interessant en doeltreffend. Bovendien is wegzappen geen optie, je bent er dus zeker van dat je boodschap bekeken wordt. Vaak is bioscoopreclame een mooie aanvulling in je mediaplan.

Bus @ tram

Communicatie met impact

Als communicatiebureau uit Antwerpen hoef je ons niet meer te overtuigen: het openbaar vervoer zit in de lift. Als eens geteld hoeveel bussen en trams je dagelijks passeert? Deze vorm van communicatie zorgt voor een stevige impact en blijft hangen. Je pikt er gewoon de bus/tramlijnen uit die voor jouw bedrijf interessant zijn en communiceert zo heel gericht. Je volgt met deze outdoor media niet alleen je doelgroep, je bereikt er ook verschillende doelgroepen mee op diverse locaties. Uiteraard voorzien we indien nodig ook het grafisch ontwerp. De resultaten van onze klanten bewijzen het keer op keer, deze vorm van publiciteit werkt.  

Print

Print dood? Helemaal niet! Printmedia zorgen nog steeds voor een groot bereik en visibiliteit. Of je print nu inzet om je merk verder te branden, of meer actiegericht communiceert: met de juiste selectie en strategie boek je mooie resultaten. Denk daarbij gerust aan kranten, week- en maandbladen, magazines, folders, huis-aan-huisbladen … Ze bereiken allemaal een specifiek publiek, geven vertrouwen en worden gelezen door mensen die op zoek zijn naar informatie. 

Samenwerken met Media-Architect?