Media(planning)

inkoop & advies van media

Het omzetten van jouw bedrijfsstrategie naar een strategische communicatiestrategie: dat is onze core business bij Media-Architect. Een effectieve communicatiestrategie omvat natuurlijk diverse componenten, daarvan is media één van de belangrijkste. Zonder een platform om de boodschap bij jouw doelgroep te verspreiden, valt er weinig te vertellen. Een evenwichtige mix van communicatiekanalen is daarom heel belangrijk. Naast de opkomst van online marketing blijft ook offline marketing een belangrijke rol spelen. Kanalen, zoals printmedia, radio, tv en out-of-home reclame, behouden hun kracht omdat ze jouw doelgroep op andere momenten en plaatsen weten te bereiken. Het is echter een uitdaging om in het huidige versnipperde medialandschap zelf uit te zoeken waar je kan adverteren. Aan ons om jou daarvan te ontzorgen.

Mediaplanning is waar het voor ons allemaal mee begon. We teren dus op verschillende jaren ervaring en maken er onze doelstelling van om bij te blijven in het steeds veranderende medialandschap. Hieronder een overzicht van de mediakanalen:

Out of home

Busreclame, tramreclame of reclamepanelen op gevels: de perfecte plekken om jouw boodschap te delen met de wereld. Out-of-home reclame vergroot de naamsbekendheid en aantrekkelijkheid van jouw merk. Dit soort reclame biedt tal van voordelen:

  • Betrokkenheid: bereik mensen op strategische locaties waar ze de tijd hebben om jouw boodschap op te nemen en erop te reageren.
  • Creatieve mogelijkheden: met out-of-home kan je gebruikmaken van diverse formaten, zoals billboards, abri’s en digitale schermen, om impactvolle en opvallende advertenties te creëren.
  • Lokale targeting: door te kiezen voor specifieke locaties en regio’s kun je jouw boodschap richten op jouw doelgroep binnen een bepaald gebied.
  • Bereik en frequentie: out-of-home zorgt voor een brede dekking en herhaalde blootstelling aan jouw advertentie, waardoor de boodschap blijft hangen bij het publiek.

 

Wij helpen je graag met het versterken van je merkidentiteit en het creëren van extra betrokkenheid met de juiste mix van out-of-home reclame.

Radio

Wekelijks luistert 89,2% van de Vlamingen naar de radio. Radioreclame is dus een zeer succesvol middel om mensen te bereiken tijdens hun dagelijks woon-werkverkeer en andere verplaatsingen. Of je nu lokaal wilt adverteren of nationale bekendheid wilt vergroten, dit medium kan in elke regio ingezet worden. Omdat radioreclame zo activerend is, spoort het mensen aan om actie te ondernemen: een website of winkel bezoeken, inschrijven voor updates of informatie, … Bovendien is dit soort reclame ook betaalbaar voor elk budget en stelt het je in staat om je merk op te bouwen.

TV

Recente studies hebben bevestigd wat wij bij Media-Architect al lang weten: tv is nog steeds de meest effectieve vorm van reclame als het gaat om publieksbereik en rendement op investering (ROI). Televisie heeft een blijvende impact op consumenten doordat het lokaal getarget kan worden en een krachtige emotionele resonantie heeft. Het is dan ook geen verrassing dat een televisiespot, of het nu nationaal of regionaal is, een langdurige indruk kan achterlaten over jouw boodschap en/of bedrijf. Zeg nu zelf, een goede reclamespot op televisie, die blijf je toch herinneren?

Met de komst van digitale tv zijn de targetingmogelijkheden nog uitgebreider geworden. Je kunt nu specifieke spots inzetten die perfect aansluiten bij de voorkeuren en interesses van je doelgroep. Hierdoor wordt je boodschap nog relevanter en vergroot je de kans om een blijvende impact te maken.

NIEUWSSITES

Dankzij de groeiende populariteit van online nieuwsconsumptie bieden nieuwssites zoals HLN, De Morgen, Het Nieuwsblad, … een breed bereik. Dat maakt van nieuwssites het ideale mediakanaal om je doelgroep te bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar actuele informatie. Of het nu gaat om tekstadvertenties, displayadvertenties of gesponsorde content, door te adverteren op gerenommeerde nieuwssites kan je jouw merk onder de aandacht brengen bij een geïnteresseerd en betrokken publiek.

Het voordeel van advertenties op nieuwssites is dat ze zeer meetbaar zijn en verregaande targettingmogelijkheden bieden. Ze werken in op bereik en zorgen voor kwalitatieve bezoekers naar je website. Als aanvulling op je online strategie en mediaplan zijn dit soort advertenties dus zeker een zeer waardevol mediakanaal.

PRINT

Of je print nu wilt gebruiken om je merk te versterken of om goed getargete en actiegerichte communicatie te realiseren, met de juiste beelden en formaten behaal je prachtige resultaten. Denk bijvoorbeeld aan inserts in kranten, week- en maandbladen, magazines, folders en huis-aan-huisbladen. Via printreclame heb je een grote lokale impact en kan je jouw boodschap meedelen aan een krachtig themamagazine dat perfect aansluit bij jouw soort communicatie (bv. een interieurmagazine, magazine voor tuin- & outdoor items, …)

Een eigen magazine kan je zeer gericht te verspreiden en staat volledig in het teken van jouw KMO. Alle aandacht gaat naar jouw verhaal. Met elke vorm van print bereik je een specifiek publiek, waardoor je de kans krijgt om rechtstreeks met mensen in contact te komen. Letterlijk.

BIOSCOOP

Heb je al eens gedacht aan het inzetten van bioscoopreclame? Het is een medium waarmee je een groot publiek kan bereiken tijdens een ontspannen avondje uit. Ook bij dit medium kan je heel lokaal adverteren en zelfs in specifieke periodes zoals schoolvakanties. In de bioscoop heeft het publiek geen mogelijkheid om weg te zappen, waardoor jouw boodschap alle aandacht krijgt. Op het grote bioscoopscherm komt je verhaal bovendien nog krachtiger over.

CONTACTEER ONS

Wil je jouw communicatiestrategie naar een hoger niveau tillen of meer diepgang geven? Laten we dan praten over jouw mediaplanning. Bij Media-Architect kennen we de kracht van diverse media en helpen we je graag met het doortrekken van jouw campagne op een gevarieerde en impactvolle mix van mediakanalen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.