Online marketing

Online scoren

Online marketing werkt doel- en actiegericht. Het is dan ook een mediakanaal dat niet mag ontbreken in je mediaplanning. Zoals geen ander bureau heeft Media-Architect de kennis en expertise om off- en online campagnes zeer lineair te laten lopen. het verhaal van elk van onze klanten is uniek en dus ook de campagnes.

In de ‘setup’ creëren we een bepaald doelgroep-profiel. Afhankelijk van dit profiel kiezen we de beste online tools. Vervolgens start de campagne, waarin we steeds doelen op conversie. Dit kan een contactaanvraag, online verkoop, brochure download, bezoek aan routebeschrijvingspagina, dealer-locator pagina,… zijn. Op die manier kunnen wij de campagne beoordelen op rentabiliteit.

Online advertising heeft dankzij populaire sites als Facebook (denk aan gepersonaliseerde bannering), Youtube (promotiefilmpjes) en Gmail (sponsored promotions) een ontzettend groot gericht bereik. Er zijn ondertussen ontelbare mogelijkheden om je doelgroep te bereiken. Vervolgens lanceren we je campagne, steeds met conversie als doel en rapporteren we de resultaten. Constant bijschaven is de sleutel tot succes.  

Of het resultaat nu het downloaden van een brochure, een afspraak, een aankoop of een bezoek aan een bepaalde pagina is, we meten het en kunnen zo het effect van de campagne perfect inschatten. Online marketing laat ons als communicatiebureau toe heel gericht je doelgroep aan te spreken en verbluffende resultaten te boeken.

We bouwden daarom een partnership op met het sterkst groeiende online-marketingbedrijf van de Benelux: OMCollective. De online marketeers genieten 1 dag per week van opleiding van o.a. Google. Dit het hele jaar door, waardoor we voortdurend up-to-date zijn.

In de ‘setup’ creëren we een bepaald doelgroep-profiel. Afhankelijk van dit profiel kiezen we de beste online tools. Vervolgens start de campagne, waarin we steeds doelen op conversie.

SEO & SEA

Door middel van SEO scoor je op een organische, natuurlijke manier hoog in Google, terwijl SEA slaat het op betalend adverteren met Google Ads. Beide zijn uiterst relevant en vullen elkaar naadloos aan. Blogs, het gebruik van relevante keywords en de juiste content schieten je hoger in de zoekresultaten, terwijl je met een goede SEA-strategie, veelvuldig bovenaan staat te blinken met je bedrijf. Reken maar op ons als je het maximale uit deze termen wil halen, zonder dat je er zelf een specialist in hoeft te worden.  

Remarketing

Grijp geïnteresseerde bezoekers bij de lurven  

Potentiële klanten die wil je toch niet loslaten? Door het inzetten van remarketing ben je in staat mensen die je website bezochten te blijven volgen. Hiervoor zetten we platformen als Facebook en Google Display in. Met remarketing blijf je op het netvlies van de klant, verhoogt je merkbekendheid en de stap naar een uiteindelijke aankoop wordt aanzienlijk kleiner. Aanzetten tot converteren, daar draait het om.  

Sponsored promotions

Heel gericht je doelgroep bereiken via hun Gmail? Dan bieden de sponsored promotions een geweldige oplossing. De slimme algoritmes van Google stellen ons in staat net die personen te bereiken die geïnteresseerd zijn in je dienstverlening en/of in je merk. Gerichte mailings belanden op deze manier rechtstreeks in de mailbox van je doelgroep. Zo communiceer je steeds relevant en op het juiste moment.  

Display

Jouw banner, branding of communicatie getoond op relevante websites  

Wil je je merk echt op de kaart zetten, top of mind blijven en aanzetten tot actie? Bannering biedt een waaier aan oplossingen. We kunnen perfect targetten op doelgroep, interesse, locatie en nog heel wat andere parameters. Zo gaat geen euro van je budget verloren en kom je keer op keer op het netvlies van je klanten. 

Samenwerken met Media-Architect?