Content marketing

EMOTIONEEL VERBINDEN MET CONTENT MARKETING 

Content marketing is het marketingbegrip voor de creatie en distributie van informatie relevant voor je doelgroep. Dat kan gaan van een blogartikel over een tutorial video tot een nieuwsbrief. 

“Content creation is king, but content distribution is queen.”

Relevante info maken heeft geen zin als die niet gevonden wordt door je klant. Daarom is het uitzetten van die content heel belangrijk. En daarvoor heb je kanalen nodig. Zo kan je een blogartikel luister geven op Facebook en Instagram, je video loslaten op YouTube en via een pop-up op je website verzamel je inschrijvingen op die nieuwsbrief. 

Het doel van al die content? Je klant informeren, entertainen, iets aanleren of inspireren. Door hem of haar de juiste info te bieden bij elke fase van de customer journey, bouw je een vertrouwensband op. Zijn ze klaar voor een aankoop? Drie keer raden bij wie ze zullen aankloppen. 

Content marketing is een marathon, geen sprint

Content marketing is al even hot en happening in marketingland. Door al die buzz verwacht onze klant na contentproductie vandaag, morgen een upsale van zoveel %. Dat is niet het geval, content marketing vraagt tijd en is afhankelijk van een consistente contentcreatie en -distributie. Maar goed gedaan, krijg je er zoveel voor terug. 

De grootste return? Tijd.
De uitleg die je elke dag (opnieuw) geeft in je winkel over de werking, de prijs en de voordelen van je product of dienst, plaats je op je website. Een eenmalig productieproces dat achteraf onbetaalbaar zal blijken, want jij hebt terug tijd om écht bezig te zijn met je zaak. 

“People will forget what you said and what you did.
But people will never forget how you made them feel.”

Storytelling

Naast de functionele content, die de stappen in de customer journey covert en gericht is op nieuwe klanten, heb je ook content voor je bestaande klanten. Met storytelling kan je de consument écht aan je binden. Beleving via woord en beeld maken van je klant en veelgebruiker en hopelijk een ambassadeur.